jonas

Konge på bordtennisbordet

-Jonas, du viser fantastisk service, er alltid blid, og tar gjerne et slag bordtennis med andre rosenholmere. Sånne folk liker vi, og derfor vil vi gi deg en rose!

Jonas Andresen (35) står i kontordøråpningen og ser med spørrende blikk på Mette Schi Saastad, Eiendomsforvalter på Rosenholm Campus. Hun har akkurat sagt de fine ordene og strekker rosen smilende mot ham. En kameramann filmer.

– Så hyggelig, bryter han ut med et smil. -Jeg har ikke fått en rose før. Kjempefint!

Rått parti

Fra et lite kontor på Rosenholm Campus styrer Jonas Andresen Låsexperten AS. Han er et one-mans-band som for 3,5 år siden oppfylte drømmen om å starte eget firma. Til Rosenholm kom han for ett år siden, takket være gode samarbeidspartnere som tipset ham om et godt kontormiljø.

– Jeg er en åpen person, en lokal helt fra Kolbotn! smiler han og inviterer oss inn på kontoret sitt.

Stolt, positiv, serviceinnstilt, løsningsorientert og utadvendt er ord Jonas Andresen bruker om seg selv på nettsiden sin. Det er også førsteinntrykket han gir. Ved siden av å være en vinnerskalle. Han elsker å spille bordtennis, og utfordrer kolleger på Rosenholm Campus til å slå ham. Selv om de trener iherdig og selv om de hadde fått stille opp mannsterke på andre siden av bordet, har de fortsatt ikke lykkes. Men det er ikke så rart, de bryner seg på en tidligere landslagsspiller i bordtennis – som spilte på landslaget i tre år – og som ikke gir ved dørene.

-Den som slår meg får en kasse øl, gliser Jonas. Det selvsikre smilet viser at han ikke har kalkulert inn den investeringen i kommende måneders budsjett.

Jonas har akkurat fått en Rose.

Etablerer-gen

-Jeg gikk toppidrettsgymnaset i Bærum og satset på bordtennis. Men etter tre år innså jeg at det ikke var penger å hente der. Da måtte jeg ta et valg, forteller han. Valget falt på å slutte som toppidrettsutøver og starte på befalskolen. Da skolen var over begynte han med det som kanskje allerede lå i blodet, men som slumret under bordtennis-årene – han startet å jobbe som låsesmed i farens firma, Låsspesialisten. I 12 år trivdes han og lærte mye av senior, før det å stå på egne ben var det neste naturlige skrittet.

-Jeg måtte prøve for meg selv. Jeg har jo holdt på med en «ego»-konkurranseidrett hvor du kun oppnår resultater alene, og det trigger meg. Vinnermentaliteten fra bordtennisen har jeg nok tatt med inn i arbeidslivet. Men noe av det viktigste for å ha det bra på jobb er at du føler glede ved det du gjør. Jeg har det godt både på jobb og privat. Den sirkelen er viktigere enn folk tror.

På rett plass

Det kan se ut som et heftig vindkast har sveipet gjennom kontoret til Jonas. Eller helt utenkelig, at noen har brutt seg inn hos en som har svart belte i innbruddsikre dører. Det kreative rotet av papirer og teknisk utstyr vitner om at han bruker det meste av tiden ute i felten, hos næringskunder og privatpersoner i nød, der han trives best.

-Her om dagen måtte jeg rykke ut til en familie hvor den lille datteren hadde låst seg inne på rommet sitt og nøkkelen var borte, forteller han. Jonas som er trebarnsfar, med tre jenter i alderen 4, 6 og 11, kunne veldig lett sette seg inn i de fortvilte foreldrenes situasjon. Den lille jenta stod på den ene siden av døra og gråt, mens lamslåtte foreldre stod på den andre siden. Jonas fikk trøstet de involverte og borret opp låsen.

– Det var så mye kjærlighet i rommet da foreldre og datter endelig ble gjenforent, sier han med blanke øynene. – Jeg er så glad jeg er låsesmed! Jeg er så fornøyd med valg av yrke!

Gi det videre

-Hvilke tips har du til andre rosenholmere som ønsker å bidra til det positive miljøet?

– Du kommer langt ved å si hei og være åpen, og ta øyekontakt med andre, selv i det kalde parkeringshuset. Det koster så lite, og gir så mye.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus