DSC02891-web

En rocka rosenholmer

-Morten, du er en rocker som er aktiv på fritiden, og vil starte et nettverk her på Rosenholm. Det setter vi stor pris på!

-Det var litt av en overraskelse! Morten Huseby (41) smiler bredt da Eiendomsforvalter Mette Schi Saastad overrekker han en rose som takk for at han engasjerer seg.

-Det gjør det morsommere å fortsette å utvikle idéen om et sosialt fellesskap her på Rosenholm Campus, legger han fornøyd til.

Utveksling

Wirescan heter oppstartselskapet Morten Huseby har vært daglig leder for i fem år. De er en liten gjeng som jobber med å etablere ny teknologi i et ganske konservativt marked. Kundene er stort sett utenlandske selskaper som kabelprodusenter, kraftdistributører, og selskaper innen fornybar energi.

-Vi jobber med et digitalisert system for tilstandskontroll av kraftkabler, noe som er teknisk tungt. Jeg tenkte, her er vi over hundre bedrifter i bygget. Hvem er de andre og hva driver de med? Hvorfor ikke lage et samfunn hvor alle kan møtes og utveksle kunnskap, idéer og historier, forteller han.

-Hva ville vi fått ut av en idémyldring med Tools, f.eks.? Det ville gi oss nye perspektiver.

Morten Huseby har akkurat fått en rose.

Perspektiv

Perspektiver er viktig for tobarnsfaren som opprinnelig er fra Mysen, nå bosatt på Siggerud. Og arbeidshverdagen gir ham flere ståsteder og synsvinkler. I løpet av en dag kan han godt stå godt plantet i en gjørmete grøft og måle kabler, for så å gå i styremøte korrekt antrukket.

-Skal du legge til rette for innovasjon og videreutvikling er perspektiv viktig. Hvor kommer perspektiv fra? Mennesker, sier han engasjert.

Derfor synes den daglige lederen, med master i elektronikk og datasystemer, at det vil være fruktbart å danne et inter-selskapsmiljø på Rosenholm Campus. Under det enorme taket her jobber alt fra banksjefer til spillutviklere, ingeniører, skjønnhetspleiere, advokater, økonomer og kunstnere. Hva kan man lære av dem?

Møter kan holdes en gang i måneden eller annenhver måned i auditoriet. Mette Schi Saastad fra utleier Aspelin Ramm, Stian Godeng hos Ctrl IT, og Morten har fundert litt på dette og de tenker seg at en bedrift får 10 minutter å presentere seg på, og så er det åpent for en spørsmålsrunde etterpå.

Sosialt anlagt

-Jeg har også gått og tenkt at det ville være kjekt å ha en it-bedrift med butikk her, som selger PC-skjermkabler, mobiler og enkelte ting som du kan trenge i hverdagen. Og hva med en frisør en gang eller to i uka, og bilvask? Det hadde vært stilig å bygge et bedriftsmiljø med enkle servicetjenester her, bobler han over.

Wirescan flyttet til Rosenholm for 3,5 år siden. De holdt tidligere til på Vinterbro der de hadde stor plass, men ingen fellesfunksjoner som kantine og treningsrom, og få naboer. – Det ble ensomt uten et miljø, forteller den sosialt anlagte sjefen – som har spilt gitar nesten hele livet. På fredagene snurrer han gjerne vinyl på kontoret for å få opp helgestemningen. Og så jobber han for å få til en shuffleboard- og bordtennisturnering i bygget.

Morten spiller vinyl på kontoret hver fredag.

 

Hårete hverdag

– Jeg har 11-12 gitarer, det er ikke så mye, gliser han. Derfor sjekker han ofte finn.no etter mer gitarutstyr når han skal koble av. De siste 12 årene har Morten vært gitarist i Jack Stillwater, et band som har gitt ut 4 album og sammenlignes ofte med Springsteen og Nick Cave.

-Bandet er en alvorlig hobby, i betydningen at det har blitt en butikk med konserter, plater og turne, sier han. Det lange skjegget røper at rockeren lever i beste velgående under dressjakken.

Game of Thrones

-Skjegget fungerer som en is-bryter under møter, særlig i USA, hvor de har sett nordmenn med skjegg i Games of Thrones og Vikings, smiler han.

-Jeg får bare positive tilbakemeldinger, så nå kan jeg ikke barbere det av. Folk venter å møte han med skjegget!

Hvis det er noe han har lært av musikken, er det at det er lagarbeid. I bandet er det en som skriver låtene, men alle er med på å utforme soundet og sluttproduktet.

-Det er et kollektivt samarbeid. Det samme gjelder når du bygger opp et teknologimiljø. Da er det viktig å ta inn andres tanker og idéer. Igjen – det handler rett og slett om perspektiver, avslutter han.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus