DSC03016_web

Engasjert banksjef

-Hanne, du er en rosenholmer som engasjerer deg – både på Rosenholm og utenfor. Og det har vi lyst til å vise at vi setter pris på!

-Tusen takk! Så hyggelig da, smiler Hanne og gir Mette Schi Saastad, Eiendomsforvalter på Rosenholm Campus, en god klem. – Det var en gledelig overraskelse!

Naturlig engasjert

Hanne Bjørnå Berntsen (56) er sjef i Handelsbanken. I de lyse lokalene i 2. etasje er de en stab på seks personer som gir privat- og bedriftskunder gode råd innen økonomi.

-Vi er seks oppegående rådgivere her, og jeg er til for medarbeiderne. Når de er gode, blir jeg god. Det er et avhengighetsforhold, gir du tillit og ansvar – så tar de det, sier hun.

–For meg er det en selvfølge å engasjere seg! Jeg liker mennesker, utfordringer og det å bli stilt krav til. Det er spennende, sier hun entusiastisk.

Godt fornøyd

Engasjementet viser seg 360 grader i banksjefens liv. Hun har aldri vært redd for å ha mye å gjøre hverken på jobb eller fritid. Det har resultert i bl.a. mange styreverv, f.eks. i Oppegård næringsforum og i Kolbotn sykkelklubb.

-Når vi er her på jobb så mye, er det selvfølgelig å stille opp på det som skjer på Rosenholm Campus. Hanne har vært med på diverse kurs, foredrag og konserter som holdes både i og utenfor arbeidstid. Hver mandag kl. 16 deltar hun på bevegelsestrening med Atlet Fysio i treningsrommet.

Handelsbanken valgte å flytte til Rosenholm Campus for 3,5 år siden, blant annet fordi det er et stort miljø her, gode fasiliteter og enkel parkering under tak rett utenfor.

-Vi trives godt med lokalene og miljøet, og ikke minst kantinen, det føles jo som å spise på restaurant hver dag, smiler hun.

-Og så har vi en utleier som er åpen for tilpasninger. Jeg liker at de er ryddige, og at vi har klare HMS-krav som følges, for eksempel med jevnlig brannøvelse. Vi jobber jo i bank, og føler oss tryggere her enn på gateplan.

Hanne har akkurat fått en rose.

Headhuntet

Jenta fra Kolbotn begynte å jobbe i bank i 1982. Etter 14 år i bransjen, hoppet hun av og tilbrakte seks år som konsulent i Manpower innen finans og økonomi.
-Jeg hadde faktisk 30 vikarer her hos IBM, den gangen Rosenholm var deres hovedkvarter, forteller hun.

Men savnet etter finans ble for stort, og Hanne begynte å jobbe med bedriftsmarkedet i DNB i Follo. En dag tok Handelsbanken kontakt og sa at hun var den eneste som hentet kunder fra dem. -Så du må være hos oss, sa Handelsbanken. Og slik ble det. Hun ledet blant annet Handelsbanken LIV Norge i 6 år. De siste 17 årene har hun vært leder.

Veddemål

Banksjef og fallskjerm er ikke alltid ord som klinger godt i en og samme setning. Men denne banksjefens fallskjermeventyr startet med et veddemål på et nachspiel da hun var 25. Det var en som utfordret henne og sa «du tør ikke». Det resulterte i underkant av 250 fallskjermhopp. Og en mamma som ikke ville vite når hun var ute og hoppet. Under hopp nummer 66 gikk ikke landingen helt som planlagt. – Jeg brakk ankelen, sier hun og viser et stygt arr.

Men det har ikke hindret Hanne i å trene mye og konkurrere videre i livet. Som ung var hun aktiv innen friidrett og langrenn. Den spreke banksjefen kan skilte med en 7. plass i sykkel-Birken og 3. plass i Grenserittet da hun var 40 år. Nylig syklet hun i Champagne i Frankrike med gode venner, så bena er i gang, selv om dette var en ren «Brelett-tur». I mange år har hun deltatt i det bratte trappeløpet Stoltzekleiven i Bergen, opp en trapp som har rundt 910 trinn med en stigning på ca. 301 meter.

Velkommen til nye bedrifter

Sportsånden til sjefen har smittet over på medarbeiderne. De har enten begynt eller vurderer å begynne med yoga og styrke. – Vi er med på Mads Kaggestads Avantas, hvor du registrerer aktivitet enten som mosjonist, entusiast eller aktiv. Der kan du legge inn tur med hunden, eller registrere løpeturer m.m. Det er motiverende, sier hun.

Hannes tips til andre rosenholmere er å engasjere seg. – Vær med på gå-lunsj og aktiviteter som passer. Det er så mange interessante bedrifter her som kan bli samarbeidspartnere. Og vi ønsker oss flere spennende naboer, avslutter hun.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus