DSC03082-big-web

Skaper glede i hverdagen

-Maria, du er sola i bygget! Du ser alle rosenholmere og gjør at vi trives ekstra godt på jobb. Derfor vil vi gi deg en rose!

-Skal jeg begynne å grine nå? Ååå, så koselig! Jeg blir rørt! Maria Ohlsson (42) vifter med den ene hånden foran ansiktet og smiler hjertelig. Eiendomsforvalter Mette Schi Saastad har akkurat gitt henne en rose fordi hun er en blid og hyggelig rosenholmer som gjør en forskjell.

-Det betyr veldig mye å bli satt pris på! Jeg brenner for jobben min, og synes det er viktig at folk skal føle seg vel og bli sett når de står på andre siden av disken. Da er det veldig koselig å høre at det jeg gjør betyr noe, stråler Maria.

Lurt trill rundt

Maria jobber både i resepsjonen og som barista i kaffebaren, og begge steder møter hun folk med et smil. Det har hun gjort nesten hver dag i over 15 år. Og så er hun kjent for å huske navnet til «alle» og vite hvordan de liker kaffen sin. Hun er så kjent for å ha hukommelse som en elefant, at P4s tulletelefon en gang ringte henne midt i en travel arbeidsdag og sa «hei det er meg», «jeg vil ha cortadoen min med et hjerte i skummet sånn som jeg pleier å få den».

– Men jeg lager aldri Cortado med hjerte i skummet, så jeg ble skikkelig forvirret. Det var en stor lettelse da de ringte tilbake og sa at det var tulletelefon, ler hun.

Hjerterom

Bankfolk, hudpleiere, spillutviklere, gründere, håndverkere, eiendomsmeglere, myntsamlere og kunstnere er bare noen av yrkesgruppene som kjøper kaffe av Maria. De som jobber her sier at Rosenholm Campus er mer enn et kontorbygg og en arbeidsplass. Og Maria er en av dem som bidrar til den gode atmosfæren.

-Det gir meg så mye å gi til andre, det er veldig viktig for meg å gjøre det. Det er et godt samfunn her med mange fine folk og god stemning, så det er ekstra givende å bidra.

Født til service

Kanskje det skyldes den svenske bakgrunnen hennes. Serviceinnstilling ligger som vi vet nedfelt i kulturen. Men for Maria er det også del av DNAet hennes.

-Foreldrene mine drev restaurant da jeg vokste opp i Karlstad. Jeg var der veldig mye! forteller hun. I 1994 kom hun til Norge for å passe barn. I ett år. Så fikk hun selv barn og ble.

– Hva skal til for å være en god rosenholmer?

-Det er viktig å være blid, hyggelig og imøtekommende. Bare det å si hei til de du møter på rundt i bygget, enten du kjenner dem godt eller ikke, det bidrar til fellesskapet. Og så delta på noen av de mange fine arrangementene som holdes her, både på dagtid og kveldstid.

Morgenfugl

Maria er ofte å se i treningsrommet på Rosenholm Campus.

– Jeg trente i morges, og trener 4 dager i uken før jobb. For henne innebærer det å stå opp rundt kl. 05 stort sett hver dag, mate hunden og slippe den ut i hagen, drikke en kopp kaffe og kjøre til jobb hjemmefra Vestby. Etter trening spiser hun kanskje en proteinshake og litt havregrøt, før hun er klar for å møte den første kunden med et smil Kl. 07.30.

Direkte kontakt med mennesker er viktigere enn sosiale medier og nettsider. – Jeg sveiper innom VG daglig, og så sjekker jeg NWT – Nya Wermlands-Tidningen, som er lokalavisen der jeg kommer fra, sier hun og ler – og røper nostalgi etter 25 år over grensen.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus