DSC03172-web

Turgeneral

-Du har videreført tradisjonen vår med ut-og-gå-lunsjen, Anita, og det synes vi er topp! Sporty rosenholmere setter vi stor pris på!

-Ååå, så koselig, tusen takk! Anita Bjerkelien (57) smiler og gir Eiendomsforvalter Mette Schi Saastad en god klem da hun får overrakt en rose. – For en hyggelig overraskelse!

Anita er til daglig HR- og lønningsansvarlig i Luna Norge, men hver onsdag kl. 11.30 – uansett vær – er hun turleder for en gruppe leietakere på Rosenholm Campus som ønsker å gå en power walk i lunsjen.

Flere bedrifter

– Jeg hadde stort utbytte av disse turene det året Aspelin Ramm arrangerte dem og så er det jo hyggelig at vi leietakere tar over stafettpinnen. Det er veldig koselig at andre vil være med meg å gå, smiler hun.

Denne onsdagen er gruppen færre enn et fotball-lag, men flere bedrifter er representert.

– De som går foran der er ansatt i Bosch og Tools, to selskaper som vi samarbeider med, sier hun og forteller at det er praktisk å jobbe under samme tak som samarbeidspartnere.

Anita Bjerkelien har akkurat fått en rose.

Walk over

Målet for dagens tur er Nordre Ås gård, en idyllisk besøksgård med store hestehager og sveitservillaer. Den ligger så nær Rosenholm Campus at du kan se gårdsbygningene et stykke borte til venstre når du forlater inngangspartiet. Vi skal rundt de store inngjerdende områdene og være tilbake til kl. 12.

For Anita er denne lunsjturen a walk in the park, både bokstavelig talt og i overført betydning. Hun har spilt fotball på damelaget til Vålerenga, løpt Oslo Maraton, svømt 10.000 meter i et strekk, og vært aktiv håndballspiller og langrennsløper i unge år. Fortsatt svømmer hun, ror på hytta og leker med de fire barnebarna for å holde seg i form. Onsdagsturene er mest for det sosiale og for å nyte et avbrekk i arbeidsdagen ute i naturen.

Debattgruppe

– Det er deilig og landlig her, sier hun mens hun langer ut i friskt tempo. HR-sjefen trives på Rosenholm Campus av flere grunner. En ting er at det bare er 15 minutters kjøretur fra Ski hvor hun bor, og at det er mange parkeringsplasser under tak. En annen ting er den fine arbeidsplassen.

-Jeg har et flott kontor med utsikt til skogen hvor jeg ser barn på ridetur, rådyr, ekorn, fugler og hunde-luftere. Vi har lyse, fine lokaler med mange flotte fasiliteter, pluss at det er veldig mange hyggelige mennesker som jobber her, forteller Anita.

Snart starter en HR-debattgruppe på huset. Tanken er at HR-ansvarlige fra mange av de over hundre bedriftene som finnes på Rosenholm, skal kunne utveksle erfaringer og løsninger. Det tror Anita blir fruktbart og gleder seg til å være med på.

-Uansett hvilken bransje du jobber i, HR handler om mennesker.

Vekke tillit

Hennes vei til Rosenholm gikk via bedriftsøkonomstudier på BI, og mange år i shipping, som HR- og lønningsansvarlig hos Bergesen.

-Jeg har alltid likt tall og mennesker, smiler den tidligere sangstrupen, som sang med Anita Skorgan i NRKs pikekor for lenge siden.

Jobben som «personalsjef» innebærer å tilrettelegge strategisk og praktisk for trivsel, og være tydelig, trygg og tillitsvekkende. Det kan blant annet innebære å steke vafler til alle, som hun gjorde ved påsketider, eller å ta med en kopp kaffe inn på kontoret til noen som kanskje trenger å prate litt.

Little red Corvette

Det har aldri vært aktuelt for Anita å sykle til jobben – selv om avstanden ikke er noe å snakke om for en spreking. Det er nok det å reise fra bilen som ville vært vanskelig.

– Jeg er vel litt over gjennomsnittet interessert i bil, ler hun. -Nå har jeg akkurat solgt min Saab Cabriolet 9.3 som jeg har hatt som sommer-bruksbil i mange år, og er på jakt etter en ny «cab.»  Kanskje det blir en Mazda MX eller en BMW? Vi får se.

Hun står uansett ikke uten bil om sommeren. Når det er varmt i været kan hun og mannen observeres i en rød 1964 modell Corvette Cab på Tyrigrava, eller på ulike Cars & Coffee-treff rundt omkring på Østlandet.

– Corvetten er min mann Kjetil sin hobbybil. Den brukes kun når det er sol og fint vær, avslutter hun.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus