nobia web

Nobia

-Herlig med mye liv og puls i bygget

-Hver morgen møter jeg et smil og et hei i resepsjonen. Alle er veldig serviceminded her, og vi trives veldig godt, sier HR Direktør Hanne Teien i Nobia.

Bak døren i 4. etasje åpner det seg en egen verden hos en av de største leietakerne på Rosenholm Campus. Kjøkkengiganten Nobia, som eier sterke kjøkkenmerker som Sigdal, Norema og Marbodal, flyttet inn i desember 2019, og leier nesten 1200 kvadratmeter, medregnet showrommet i 1. etasje.

 

 

Konglekjøkken
-Vi er en bedrift som leverer kjøkken, og det bør jo synes, smiler inhouse-interiørarkitekt Kristin Sletner. Til venstre for inngangen er et lite kjøkken og noe av det første øyet møter på veggen bak resepsjonen er bilde av et kjøkken. Møterommene har fått navn som sokkel, baldakin, hjørneskapet og høyskapet. Med mange sterke kjøkkenmerker var det vanskelig å velge hvilken modell som skulle være samlingsplass for morgenkaffen og den månedlige vaffeldagen. – Det endte med Sigdal amfi kongle, forteller interiørarkitekten, men bilder av kjøkken fra de andre produsentene dekker flere vegger i lokalet.

 

Samlet på et sted
Vanligvis tegner og innreder Kristin Sletner kjøkkenbutikker, så det var med en viss ærefrykt hun designet kontoret hvor kolleger skulle trives daglig. – Jeg var ekstra lydhør for de andres ønsker, ler hun. Lokalene er blitt lyse og luftige med mye glass og fellessoner med møbler som frisker opp i ulike farger. Tidligere satt de rundt 50 ansatte i cellekontorer fordelt på to korridorer. Nå har de en planløsning hvor alle er samlet.

 

 

Myk overgang
-Vi gikk fra individuelle kontorplasser til åpne plasser. Det har vært en overgang, forteller HR Direktør Hanne Teien. Det kan kalles en myk overgang til landskap: lokalene ser veldig åpne ut, men glassvegger med dobbeltdører skiller ulike avdelinger hvor medarbeidere er naturlig plassert i forhold til arbeidsoppgaver. Alle har faste plasser og de ansatte har fått nye, store pulter med lydtette støyvegger mellom. I innflyttingsgave fikk alle hodetelefoner som stenger all lyd ute.

 

Trives enda bedre
-Jeg har følelsen av at de ansatte liker åpent landskap, jeg har spurt mange, det går kjempefint. Vi trivdes før og trives enda bedre nå, sier Aud Lien i resepsjonen. Fra sin sentrale posisjon nær inngangsdøren treffer hun alle som kommer inn, samtidig som hun har flott utsikt til skogen. Lien er en av de som bruker treningssenteret i 1. etasje, hvor hun ror, sykler eller løper på tredemølle. Nobia sponser trening for de ansatte, slik de gjorde på den gamle adressen.

-Hvorfor valgte dere Rosenholm?

-Vi vurderte Oslo, Rosenholm Campus og å bli der vi var i Trollåsen 6, forteller Teien. Kjøkkenspesialisten har allerede bodd i Oppegård i mange år og er veldig fornøyd med beliggenheten. – 60 prosent av de ansatte bor i Follodistriktet, derfor ble ikke Oslo aktuelt. Vi ser når vi søker etter stillinger at vi får mange kvalifiserte søknader fra dette distriktet. Det er gjerne lokale søker som ikke ønsker å stå i kø inn til Oslo, sier HR Direktøren.

 

 

Mer kollektivt
Nobia har kun flyttet en kilometer og har beholdt samme postnummer, men har fått flere naboer og mer liv – og er nærmere togstasjonen og bussforbindelse. Det har ført til at flere ansatte reiser kollektivt. Teien kan sykle på ti minutter hjemmefra Kolbotn, vel og merke på vei til jobb, der det bare er nedoverbakke.

Har dere opplevd synergier med andre rosenholmere?

-Vi har fått noen henvendelser fra bedrifter som ønsker å bli leverandør av kjøkkenmerkene våre. Privatpersoner kommer også til oss, men da viser vi dem til nærmeste butikk, for vi selger ikke kjøkken her, smiler Hanne Teien. En dag i uken forlater hun Rosenholm og kjører ca. 27 mil frem og tilbake til Sigdal. Der besøker hun de 150 ansatte på kjøkkenfabrikken. – Sigdal kjøkken er den eneste store kjøkkenfabrikken som er igjen i Norge, legger Teien stolt til – og i år feirer de 70 års jubileum.

Er det noe du savner her på Rosenholm?

-Hm…kommer ikke på noe, sier HR Direktøren etter en kort tenkepause. Selv ikke det store kontoret med utsikt som hun hadde tidligere er et savn. -Bare det å sitte rundt peisen i kantina, det er så hyggelig. For ikke å si den gode lunsjen! Det er et flott rekreasjonsområde rundt her, så jeg gleder meg til sommeren for å kunne sitte ute, avslutter Hanne Teien.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus