vingtor web

Vingtor of Norway

-Vi gjør hverandre gode her!

 -Kontorhotellet er en unik mulighet til å komme inn i et bra miljø og et fellesskap som øker businessen, sier gründer Reidar Ydse.

Mannen bak bedriften Vingtor of Norway, inviterer inn på et av de mange små cellekontorene som ligger på rekke og rad med døren mot et luftig fellesareal. Klesstativer med ponchoer, pledd og sitteunderlag i ull gjør at kontoret hans minner mer om et lite butikkutsalg enn et tradisjonelt kontor.

 

Grafikk og musikk

-Det begynte med at jeg fant noen norrøne piktogrammer etter faren min, som også var grafiker og kunstner. Det første produktet jeg lagde var sitteunderlag i ull med piktogrammer på, forteller Ydse og viser dem frem. Senere kom pledd, ponchoer, skjerf og jakker med i kolleksjonen. Grafikeren, reklamemannen og musikeren med 40 års fartstid i arbeidslivet har skapt et originalt konsept: et ullpledd med motiv av nordlys, som har en QR kode du kan scanne så du kan se film av nordlys og høre musikk inspirert av dette vakre naturfenomenet – komponert og fremført på tverrfløyte av gründeren selv.

 

 

Eksport av norsk høykvalitet

Du kan også pakke deg inn i et pledd som viser et originalt noteark fra Griegs komposisjon Ved Rondane – og høre et utdrag av stykket ved hjelp av QR koden. I disse dager produserer den allsidige musikeren også ferdig ulike barnesanger som skal følge med et barnepledd med motiv av små sauer. Det er kun norsk ull som brukes, og målgruppen Ydse retter seg mot er primært turister som søker høykvalitets-suvenirer. Han samarbeider blant annet med Kulturhistorisk museum, Vikingskipmuseet og Den Norske Opera og Ballett.

 

Ut av garasjen

I ti år gjorde Reidar Ydse som mange andre gründere og jobbet med hjertebarnet sitt hjemme i garasjen på Myrvoll, et par togstasjoner unna her.  – Det er mange gründere som har hatt vellykkede starter i garasjen. Jeg tenker blant annet på en viss eplegründer, spøker han. Men høsten 2019 var han klar for forandring og flyttet inn på Rosenholm. Det har han ikke angret på. – Jeg har gjort det riktigste jeg kunne gjøre på ti år, smiler han.

 

-Hvorfor valgte du kontorhotellet på Rosenholm Campus?

 

-Det er nær der jeg bor, og så er det godt å være del av et fellesskap, forteller han. Mens vi snakker kommer Anne Egelund Stette ut av et nabokontor og hilser blidt. Hun ble naboen til Reidar Ydse for knappe tre uker siden – etter 15 år på hjemmekontor – og de har allerede rukket å sende av gårde sin første ordre sammen. Egelund Stette har spesialisert seg innen profileringsartikler i sitt selskap ECpromotion og Ydse har kvalitetsprodukter i ull – med andre ord, de har et ideelt utgangspunkt for samarbeid.

 

 

 Utfyller hverandre

-Her på kontorhotellet opplever vi at matematikken slutter å fungere, for 1+1 blir mer enn 2 når forskjellige bedrifter kommer sammen, sier Ydse opprømt. Egelund Stette har allerede funnet en ny regnskapsfører noen dører lenger nede, og sier at dette er et lite samfunn i seg selv og en yngleplass for nyetablerte. -Selv om det kommer konkurrenter er vi gode på forskjellige ting, så det er heller snakk om å utfylle hverandre, mener hun.

 

Lagerlokaler

Omvisningen på kontoret der Vingtor of Norway holder til er over etter et par skritt. Men alle som leier på kontorhotellet disponerer felles fasiliteter. I den lange korridoren går vi forbi flere moderne og velutstyrte møterom som kan bookes. Det finnes et kjøkken med te, kaffe og kjøleskap som alle kan bruke, og kopimaskinen er inkludert i leieprisen. Ydse leier også et lager på ca. 25m2 i kjelleren hvor det er betjent varemottak. -Der kan jeg pakke varer for utsendelse, og så kommer Bring hit til døren og henter. Det er veldig praktisk, forteller han.

 

Ønsker flere velkommen

Før jul ble det ekstra fart på forretningene da gründeren hadde stand med produktene sine utenfor kantinen i 1. etasje. Rundt 100 bedrifter leier i det store Rosenholmbygget, så potensialet for eksponering er stort kun en heistur unna kontorhotellet. Og det er rom for flere leietakere her. -Jeg ser fram til at flere hyggelige kolleger og potensielle samarbeidspartnere flytter inn, avslutter Reidar Ydse.

Flere innlegg:

Birøkterne på Rosenholm Campus

Møt våre Rosenholmer-bier!

DSC04633 web

Rosenholm Campus blant de beste i miljøklassen!

CBRE_0001_DSC02239_liten

14 år på Rosenholm Campus